6/5/14

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΤΟ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ" ?

 Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz ανακοίνωσε ότι θα αναβιώσει την «Ένωση για την Μεσόγειο», μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2008 από τον τότε Γάλλο Πρόεδρο Nicolas Sarkozy, σε συνάντηση εκπροσώπων εθνικών κοινοβουλίων στις 7 Απριλίου στη Μασσαλία.

Η σύνοδος των εκπροσώπων ή προέδρων κοινοβουλίων της «Ένωσης για τη Μεσόγειο» που συναντήθηκε με πρωτοβουλία του Schulz, θα είναι η πρώτη συνάντηση υψηλού επιπέδου μετά τη σύνοδο κορυφής ηγετών κρατών και κυβερνήσεων που ξεκίνησε την πρωτοβουλία το 2008 υπό την γαλλική προεδρία.
Το γεγονός ότι ο Schulz, που είναι γερμανός πολιτικός, αναβιώνει την γαλλική πρωτοβουλία που αρχικά είχε απορρίψει το Βερολίνο, ίσως φαίνεται παράδοξο.
Ωστόσο με τον Sarkozy να έχει εγκαταλείψει την πολιτική σκηνή, ο Schulz, που έχει φιλοδοξίες να γίνει ο επόμενος Πρόεδρος της Κομισιόν μετά τις Ευρωεκλογές του 2014, προφανώς θέλει να αρπάξει την ευκαιρία και να θέσει τον εαυτό του πάνω από τα ζητήματα εθνικής πολιτικής.
Ανακοινώνοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου είπε η σύνοδος στη Μασσαλία θα είναι «μια ευκαιρία να αποδειχθεί ότι τα κοινοβούλια είναι έτοιμα να καλύψουν το κενό πολιτικής ηγεσίας που υπήρχε στην Ένωση για τη Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια».
Οι αρχικές προσδοκίες για την Ένωση για την Μεσόγειο δεν κατάφεραν να υλοποιηθούν, ενώ το κύμα των επαναστάσεων γνωστό και ως «Αραβική Άνοιξη» θεωρήθηκε από πολλούς ως χαμένη ευκαιρία για την ΕΕ να προωθήσει τη δημοκρατία και την ευημερία στη γειτονιά της.
Ο Schulz είπε ότι οι εκπρόσωποι και πρόεδροι των κοινοβουλίων θέλουν να δώσουν νέα ώθηση στην εφαρμογή των έργων της Ένωσης για την Μεσόγειο «σε μια περίοδο σημαντικών πολιτικών και οικονομικών αναταραχών».
 «Εάν θέλουμε να πετύχει η πρόκληση της δημοκρατικής μετάβασης που εκτυλίσσεται σε κάποιες χώρες της Μεσογείου, θα χρειαστούμε ισχυρά και αποτελεσματικά κοινοβούλια που ακούν τους πολίτες τους», πρόσθεσε ο γερμανός.
 Σημ συντ(αυτό το είδαμε να ψηφιζεται στο ευρωνομοσχέδιο για τις τράπεζες).
Οι επικεφαλής των κοινοβουλίων θα ανταλλάξουν απόψεις και θα υιοθετήσουν μια δήλωση την ίδια μέρα. Η λίστα των κρατών που θα συμμετάσχουν, την οποία είδε η EurActiv, περιλαμβάνει την Αλγερία, την Μαυριτανία, το Μαρόκο και την Τυνησία σε επίπεδο ηγετών κοινοβουλίων, ενώ Ιορδανία και Παλαιστίνη θα εκπροσωπηθούν σε χαμηλότερο επίπεδο.
Επίσης θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου, Norbert Lammert και ο πρόεδρος της γαλλικής εθνικής συνέλευσης, Claude Bartolone.
Κορυφαίος αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών, μιλώντας στην EurActiv.gr επεσήμανε ότι η Ελλάδα στηρίζει την Ένωση για την Μεσόγειο και γενικά τη συνεργασία των χωρών της Μεσογείου.
«Η Ελλάδα στήριξε συστηματικά από την αρχή την Ένωση για την Μεσόγειο. Συνεχίζει να την στηρίζει καθώς και όλες τις πρωτοβουλίες συνεργασίας των χωρών της Μεσογείου»,

Mήπως πάνω σε αυτό παίζει κάποιο ρόλο η

DIRECTIVE 2014/36/EU OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL
of 26 February 2014 on the conditions of entry and stay of third-country nationals for the purpose of employment as
seasonal workers ;
και η
DIRECTIVE 2014/54/EU OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL
of 16 April 2014
on measures facilitating the exercise of rights conferred on workers in the context of freedom of movement for workers

δηλαδή η μέν πρώτη για εισαγωγή περιορισμένου χρόνου εργατων απο τις χώρες της Μεσογείου, και η δεύτερη για την διακίνηση αυτών των εργατών προς τις Βορειες χώρες;

Η Ευρωπαϊκή Στρατηγική Ασφάλειας (12 Δεκ 2003)

Η Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας (ΕΠΓ) είναι ένα μέσο για την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή να δημιουργούνται επιπλέον στρώματα ή δορυφόρους προς την ΕΕ, όπως η Μεσογειακή Ένωση. [8Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποσαφηνίζει διακριτικά σε αυτές τις επεκτατικές διαθέσεις κατά την περιγραφή της ΕΠΓ: «Η Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας (ΕΠΓ) αναπτύχθηκε το 2004, με στόχο την αποφυγή της εμφάνισης νέων διαχωριστικών γραμμών μεταξύ της διευρυμένης [Ευρωπαϊκή Ένωση] και τους γείτονές μας και αντ 'αυτού την ενίσχυση της ευημερίας, της σταθερότητας και της ασφάλειας όλων των ενδιαφερομένων. "Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε την« στόχος να αποφευχθεί η εμφάνιση νέων διαχωριστικών γραμμών μεταξύ της διευρυμένης [Ευρωπαϊκή Ένωση] »και των γειτόνων της στα Βαλκάνια, πρώην ΕΣΣΔ, της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής. [9] Κατά την αφαίρεση των λεπτών γραμμών, με την έννοια των συνόρων (που δεν είναι απαραίτητα σωματική), του διαχωρισμού, τι έχει απομείνει, αλλά κάποια μορφή εναρμόνισης ή της αφομοίωσης;

Η ΕΠΓ προβλέπει επίσης τη χρηματοδότηση μέσω των αποκαλούμενων "χρηματοπιστωτικών μέσων", όπως το Ευρωπαϊκό Μέσο Γειτονίας και Εταιρικής Σχέσης (ΕΝΡΙ) για τις μακροοικονομικές μεταρρυθμίσεις και την οικονομική αναδιάρθρωση που θα περιλαμβάνει την ιδιωτικοποίηση των εθνικών οικονομιών των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Η διαδικασία έχει ηχηρές ομοιότητες προς την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προγράμματα. Η ΕΠΓ  στ θα εφαρμοσθεί στο σύνολο της ευρωπαϊκής Ένωσης, τα σύνορα της στην Ανατολική Ευρώπη, την πρώην ΕΣΣΔ, τη Βόρεια Αφρική κατη Μέση Ανατολή μέσω των λεγόμενων προγραμμάτων εκδημοκρατισμού, σταθεροποίησης πρωτοβουλίες, και ανθρωπιστικά προγράμματα που περιλαμβάνουν την επισιτιστική βοήθεια. Αποδέκτες της χρηματοδότησης της ΕΠΓ συμπεριλάβει τη Σερβία, την Ουκρανία, Μολδάβα, την Αλβανία, τη Γεωργία, καθώς και τις αραβικές χώρες που συνορεύουν με τη Μεσόγειο Θάλασσα. Στα Βαλκάνια η Διαδικασία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης (ΔΣΣ) έχει επίσης κατά την εργασία, η οποία περιλαμβάνει λεγόμενη σταθεροποίηση των εθνικών οικονομιών μέσω των σχεδίων δράσης που από την ΕΕ περιλαμβάνουν εκθέσεις ανά χώρα. Η βοήθεια της ΕΕ και η ενίσχυση συνδέεται με προϋποθέσεων που έχουν συνταχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, οι οποίες περιλαμβάνουν την ιδιωτικοποίηση της υποδομής δηλώνει ότι έχει αγοραστεί από βρετανικά, γαλλικά, γερμανικά, ολλανδικά, ιταλικά, και οι αμερικανικές εταιρείες, μεταξύ άλλων.

...Σου αρέσει πως το πάνε οι Γερμαναράδες;

Γιάννης Πουρνάρας
Λογιστής Α' Msc

Πηγή http://partaolablog.blogspot.gr/2014/05/blog-post_6.html

Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου . .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ "ΚΟΥΜΠΙΑ" ΤΟΥ F/B KAI TOY TWITTER

Δεν υπάρχουν σχόλια: