8/5/13

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ !

Ο Ερντογάν για πρώτη φορά στο Άγιο Όρος!
Ομπάμα, Πούτιν και Μπαρόζο θα προσκληθούν επίσης για το χρυσό ιωβηλαίο της Αθωνικής Πολιτείας


Μια «σύναξη» των ισχυρών ηγετών του κόσμου στην Ελλάδα οργανώνει το ερχόμενο φθινόπωρο με άκρα μυστικότητα και προσεκτικά βήματα η κυβέρνηση, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση του Αγίου Όρους στην Ελληνική Πολιτεία, που θα πραγματοποιηθούν στις 6 Οκτωβρίου.
Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά, επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης είναι να προσκληθούν εκτός των Μπ. Ομπάμα, Βλ. Πούτιν, Ζ. Μπαρόζο και αλλόθρησκοι ηγέτες, προκειμένου να αναδειχθεί ο οικουμενικός χαρακτήρας και η παγκόσμια σημασία του Αγίου Όρους. Σε αυτή την κατεύθυνση έχει δοθεί ειδικό βάρος για την εξασφάλιση της παρουσίας του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, κάτι που αν τελικά επιτευχθεί θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως έκπληξη, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που Τούρκος ηγέτης επισκέπτεται το Άγιο Όρος. Αντίστοιχη πρόσκληση θα λάβει επίσης ο Μουσουλμάνος πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.

 
parapolitika.gr

 Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: