25/6/12

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ

Το δικαστήριο έδειξε το δρόμο της φυλακής σε εννέα κατηγορούμενους προκαλώντας σοκ στους ίδιους αλλά και έντονες αντιδράσεις στους συγγενείς τους που φώναζαν υβριστικά σχόλια σε βάρος των δικαστών.

Ειδικότερα, κρίθηκαν ένοχοι οι πρώην εκπρόσωποι των πρώην πρυτανικών αρχών Δημήτρης Κώνστας, Παναγιώτης Γετίμης και Κώστας Παπαθανασόπουλος στους οποίους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 14 ετών.
Με την ίδια απόφασή του το δικαστήριο επέβαλλε ποινές κάθειρξης από 10 έως 14 χρόνια σε τρεις διοικητικούς υπαλλήλους του Παντείου και δύο προμηθευτές του ιδρύματος.
Αντίθετα, ομόφωνα οι δικαστές αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου στον πρώην υπεύθυνο της Γραμματείας Αναστάσιο Κουτσοδημητρόπουλο, με αποτέλεσμα η πρωτόδικη ποινή του να πέσει από δύο φορές ισόβια σε 25 χρόνια κάθειρξη.
Στο άκουσμα της ετυμηγορίας, ένας από τους κατηγορουμένους, ο διοικητικός υπάλληλος Βλάσης Βεϊκοντής, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, αισθάνθηκε δυσφορία με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται. Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής, καθώς σκοπεύουν να καταθέσουν αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, αλλά οι δικαστές απέρριψαν το σχετικό αίτημα και έτσι, οι κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν την Τρίτη στη φυλακή.

 newsbomb.gr

Σχόλιο ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ : Θυμάμαι πως πριν μερικά χρόνια,είχαμε ανάλογες ποινές για κατάχρηση δημοσίου χρήματος στην ΠΑΝΤΕΙΟ...Οι ένοχοι όμως, δεν κάθισαν πολύ στη φυλακή...Μετά από κάποιους μήνες,βγήκαν, έξω ενω οι ποινές ήταν εξ ίσου βαριές...
Άλλοι για λόγους ...υγείας και άλλοι για ειδικούς λόγους,...Ένα "ειδικός" λόγος ήταν ή άσχημη ψυχολογική κατάσταση των μελών της οικογενείας του...
Για να δούμε θα συνεχιστεί το δούλεμα του Λαού,ή επιτέλους θα τιμωρούνται τα λαμόγια που κατέστρεψαν την Ελλάδα...


Την ευθύνη στα κείμενα που αναρτούνται στο partaolablog.blogspot.com,φέρει ο υπογράφων ,ή η πηγή, και δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: